Wednesday, 2 May 2012

Dinner set for our new house

I didn't plan at all to get a new dinnerware when we about to move to our new crib. Recently my working place organized some kind of cooking ware promotion exclusively for staff. It was 3 days in a row the promotion been held at level5. So Im not keen to drop there or even buy anything frm there. Tp on the last day which is hari Jumaat tu, my friends were talking about Noritake. Diaorg cakap gile murah la..only rm395 for 19 pieces. To me, oh itu mmg murah rugi kalu tak dpt kan nya. Bcoz of influence frm kwn2, excited nak pergi tgk rupe Noritake tu. Btw Noritake ni adalah jenama barangan pinggan mangkuk yg diidamkan oleh ibu saya. Tibe tibe rasa' eh aku ni dah mcm makcik2 punya fasa dah' beli pinggan mangkuk. Bile fikir blk bila nak masuk rumah baru ni mcm2 nak beli and kena ada mcm2 rupanya. Ok back to the topic bila sampai level5 tu..wow ramai nya keluar sama2 dengan i. Oh no their mission also as well as me. The moment i stand in front of the noritake nye display, without hesitation i ask the boy who take charge of noritake orders, please save this noritake for me! Not even check the price ok. Ingt kn 395 rupenya 449 daaaa. Excited sgt sbb org lain pun berebut2 beli noritake mcm beli mangga 4 kilo sepoloh ringgit. Mine a bit mahal because the design looks mewah gitu. Yg murah sikit design dia cantik jugak tp very simple. Fyi design yg i ske tu is the last one.mmg rezeki i la tuh.So begitu la cerita nya. Drpd tak nak beli jadi terbeli juga. Org perempuan la katakan. Tak sabar rasanya nk melaram meja mkn i dgn pinggan noritake...hehe..just incase you readers coming to my house, I definately gonna serve you with my baby noritake. Tp kalu pecah sila ganti ye..haha. Sound awal2 tuh.
Published with Blogger-droid v2.0.2

1 comment:

  1. Maaf kak, bestnye dpt harga murah mcm tu akak beli dimana ya?

    ReplyDelete